Om oss

Svenskkurs.se erbjuder en stor samling övningar dels för självstudier och dels för SFI undervisning.

Övningarna är organiserade i ett flertal mindre kurser på vår SFI lärplattform.

Registrering till plattformen är gratis både för elever och SFI-lärare och ger tillgång till kurserna i serien Blandade övningar och tillhörande diskussionsgrupp.

Om Fusia HB

Svenskkurs.se drivs av Fusia HB. Fusia är ett familjeföretag som ägs gemensamt av Maria Nikka och Sigfús Bjarnason. Maria står för innehållet och Sigfús för den tekniska biten.

Maria har ordet

Jag har arbetat som SFI-lärare sedan 1981, först i Uppsala, sedan Malmö och senast i Vellinge. Under alla år har jag producerat mitt eget studiematerial för att anpassa undervisningen som bäst till mina klasser och som komplement till aktuella läromedel. Sedan 2009 har jag publicerat en hel del av mitt material på bloggen SFI med Nikka. Den uppdateras inte längre men jag är på god väg med att uppdatera och flytta materialet till ett modernt, framtidssäkert standardformat på denna webbplats. Dessutom är övningarna nu inkluderade i en lärplattform så att elever lätt kan se sina framsteg och lärare ge dem feedback och följa deras utveckling.

Det finns ingen lätt genväg till att lära sig svenska som vuxen. Det handlar mycket om att repetera om och om igen. Svenskkurs.se fyller detta behov genom ett hundratal repetitionsövningar. Vårt fokus är mer på repetition än på den grammatiska teorin.

Teknisk bakgrund

Övningarna på plattformen är skapade i H5P (förkortning för HTML5 Package). H5P är ett fritt och öppet samarbetsprojekt på Internet som syftar till att göra det enkelt för alla att skapa, dela och återanvända interaktivt innehåll i HTML5 format. En H5P fil är därför ett framtidssäkert format som fungerar lika bra på alla enheter och skärmstorlekar.

Övningarna är arrangerade i kurser på LearnDash som är ett världsledande utbildningssystem på WordPress.

Till SFI-lärare

Lärarkontot ger dig möjlighet att skapa en grupp med dina elever för att följa upp deras framsteg. Med ett lärarkonto kan du bestämma vilka kurser som erbjuds din klass samt sätta upp ett diskussionsforum med klassen för distansundervisning. Du får också tillgång till Lärarrummet som är en diskussionsgrupp för alla lärare med lärarkonto. Tillgång till ett lärarkonto begär du genom vårt kontaktformulär.

Vi söker också samarbete med andra som är aktiva inom SFI verksamheten för feedback och för att vidareutveckla våra kurser. Skicka gärna en intresseanmälan genom kontaktformuläret.